De omgeving

La Roca Dorada ligt in Sierra de Crevilente, een uniek natuurgebied met schitterende rotsen. De toegang tot het natuurgebied via ‘Els Pontets’, een oud aquaduct, is al bijzonder.

Auto’s kom je hier niet veel tegen. Wel wandelaars en mountainbikers. De vallei wordt gebruikt als trainingsgebied en dat is te begrijpen. La Roca Dorada wordt omringd door enorme rotspartijen die goed te bewandelen zijn. Direct vanaf ons huis zijn wandel, hiking en mountainbike routes voor beginners en gevorderden. Deze routes lopen door het natuurgebied, het naastgelegen natuurpark “El Hondo”, of naar de kust.

De vallei van La Roca Dorada ligt ongeveer 4 kilometer van Crevillente. Een plaats met winkels voor alle boodschappen, enkele grote supermarkten en een wekelijkse markt.
Crevillente is half Marokaans en half Spaans. Deze Moorse sfeer geeft een extra vakantie gevoel. Van de tapasbar loopt u naar de bazaar.

Alicante ligt op 35 kilometer van het natuurgebied, de luchthaven is ongeveer dertig minuten autorijden. Ook de stranden, rustige zandstranden of drukkere badplaatsen, zijn binnen een half uur bereikbaar.

De nabij gelegen plaats Elche is bekend om de palmboom kwekerijen en de botanische tuinen van Huerto del Cura. De ‘ Palmeral de Elche’ is met ruim 200.000 palmbomen een van de grootste palmbomen tuinen.

Tussen Elche en Crevillente bevindt zich natuurpark ‘El Hondo’, of ‘El Fondo’ in het Valenciaans. Het reservaat is bijna 2.500 hectare groot en bestaat uit een kanaal omringd door palm- en eucalyptusbomen, moerasland en zoutwatermeren die rose gekleurd zijn. Door de hoeveelheid en diversiteit aan vogels is het park uitgeroepen tot reservaat en men kan er verschillende soorten roofvogels en flamingo”s zien.

La Roca Dorada is de ideale plek voor een vakantie in de natuur met de kust, gezellige plaatsjes of de stad Alicante binnen handbereik.

La Sierra Crevillente

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is RPHZ1216.jpg